Søvnartikel 26

TRÆTHED TEGN PÅ SYGDOM

Er du træt hele tiden? Det kan være et tegn på, at du vil få helbredsproblemer i fremtiden. Ifølge et nyt studie så er personer, der jævnligt oplever træthed i dagtimerne nemlig i farezonen for at udvikle diabetes, forhøjet blodtryk, hjertesygdom eller kræft.  

Hvis du er træt hele tiden, kan det altså være, at du må overveje, om der kan være noget galt med dit helbred. Du behøver dog ikke at bekymre dig, fordi du en gang imellem er søvnig om eftermiddagen. Det er helt almindeligt med en eftermiddagslur.

To gange over en 3-årig periode blev 10.930 personer interviewet. Ved det første interview følte 23 procent af de 65+ årige sig trætte om dagen, på trods af tilstrækkelig mange timers søvn.

Dem, der rapporterede om sådan træthed ved det første interview havde mere end dobbelt så stor sandsynlighed for at have udviklet diabetes, forhøjet blodtryk, hjertesygdom eller kræft ved det andet interview. 

Professor Maurice Ohayon forklarer: ”For stor søvnighed om dagen kan være et tidligt tegn på udvikling af sygdom. Det at blive ældre indebærer ikke, at du skal være træt og søvnig. Tværtimod så har du fået mere tid til de ting, du holder af. Så overdreven søvnighed er noget, du bør tale med din læge om.”

Maurice Ohayon er ansat ved Stanford University. Studiet blev præsenteret på konferencen for American Academy of Neurology. Læs mere:

Are You Tired All the Time? That Could Be a Sign of Future …

Klik her for at bestille abonnement på magasinet Sundhed+