Søvnartikel 2

FOR LIDT SØVN OG FOR MANGE KALORIER

Kvinder, der sover dårligt har tendens til at spise for meget og at spise mere usundt. Dårlig søvn kan herved bidrage til fedme og hjertesygdomme. 

”Kvinder med dårlig søvn overspiser ved efterfølgende måltider og træffer usunde madvalg,” siger lektor Brooke Aggarwal.

Hvorfor indebærer dårlig søvn usunde madvalg? 

”Mangel på søvn kan fortrænge hormonsignaler, der ellers skulle fortælle vores hjerne, at vi er mætte. Der skal altså flere kalorier til for at føle sig mæt, når man er træt,” forklarer Brooke Aggarwal.  

”Det er tidligere blevet vist, at når vi er i søvnunderskud, så kan vores hormoner faktisk stimulere sult,” uddyber forskeren. 

Med tiden kan søvnunderskud påvirke aktiviteten i hippocampus, der kontrollerer hukommelse, motivation og indtag af føde. 

DET KAN DU GØRE: Du gør altså klogt i at få nok søvn. Det kan også hjælpe dig til at undgå overvægt. 

Studiet bestod af knapt 500 kvinder mellem 20 og 76 år, der blev fulgt over et år. Det fulgte både kvindernes søvn og hvad de spiste. Brooke Aggarwal er ansat ved Columbia University Irving Medical Center. Studiet blev bragt i tidsskriftet Journal of the American Heart Association. Læs mere: Poor Sleep Linked to Heart Disease Risk Factors in Women

Følg med i den nyeste viden om bl.a. søvn, kost og motion. Klik her for at købe abonnement på magasinet.