
Kamillete har en række imponerende effekter på helbredet, der blandt andet tæller bedre søvn, mindre risiko for type 2 diabetes, sundere kolesterol og en eventuelt lavere risiko for kræft. Læs artiklen her

Har acai nogle særlige egenskaber, der gør, at det er berettiget at kalde den en superfood? Læs artiklen her

Allehåndes mest lovende egenskaber vedrører evnen til at forebygge eller bekæmpe kræft. Læs artiklen her

Når vi spiser appelsiner, så skræller vi dem som regel og smider skrællen væk. Men appelsinskræller kan faktisk gavne vores helbred. Læs artiklen her

Hindbærblade har særlige fordele for kvinder i den fødedygtige alder. Men stofferne i hindbærblade kan komme alle mennesker til gavn. Læs artiklen her.

Honeybush og rooibos stammer fra Sydafrika. De to planter er så nære slægtninge, at de nogle gange forveksles. Læs artiklen om honeybush her.

Ingefær gavner helbredet på en række måder. De gavnlige effekter skyldes allermest gingerol i ingefær. Læs artiklen her.

Ved perifer arteriesygdom er der tale om en forsnævring af blodkarrene. Symptomerne er smerter, og særligt smerter når man går, kramper og svage muskler i benene. Varm kakao kan lindre smerterne ved perifer arteriesygdom. Læs artiklen her

Speciallæge og gourmet giver forslag til tilberedning af kål, så både du og dit kolesteroltal vil elske broccoli og de andre kålhoveder. Læs artiklen her.

Der er forskel på kanel. Ceylon er klart den sundeste. Ceylon indeholder nemlig langt mindre kumarin, end der findes i Cassia. Læs artiklen om kanel her.

Salvie indeholder antioxidanter og antiinflammatoriske stoffer. Men det særligt interessante er, at salvie kan gavne hukommelsen. Det er dog vigtigt kun at indtage salvie i små mængder. Læs artiklen her.

Rooibos primære helbredsmæssige egenskaber ligger i indholdet af antioxidanter og i nogle usædvanlige polyfenoler, såsom aspalathin. Læs artiklen her.

Du kan mindske indtaget af tilsat sukker og stadigvæk opnå den samme, søde smagsoplevelse, ved i stedet at tilsætte vanilje. Læs artiklen her.

Ingefær, gurkemeje, rosmarin, kanel, chili, safran, peberrod, cayennepeber og sort peber. Det er alt sammen krydderier, som sænker kolesteroltallet. Læs artiklen her.

Lakrids har hundredvis af stoffer, men det primære aktive stof er glycyrrhizin. Glycyrrhizin er den bærende årsag til rodens søde smag og de gavnlige effekter, som lakrids kan have på helbredet. Men glycyrrhizin er desværre også det stof, der er årsag til en række af lakridsens alvorlige bivirkninger. Læs artiklen her.

Blot 1 teskefuld (2 gram) nelliker giver dig halvdelen af dit daglige behov for mangan. Mangan skal bruges til dannelsen af knogler og er vigtigt for knoglesundheden. Læs artiklen her.