Vær dig selv

Tænk hvis alle mennesker var lige gyldige, uanset seksuel identitet.

Det er vigtigt at læse ordene ovenfor rigtigt: ‘lige gyldige’ ikke ‘ligegyldige’.
Lige gyldige til hvad? At have ret til at være den man er. At respekt, accept, ligeværd, kærlighed og lige muligheder er naturligt – en menneskeret.
VLAK-regeringen har for nylig fremlagt en handlingsplan til fremme af ‘tryghed, trivsel og lige muligheder for LGBT-personer (bøsser, lesbiske, biseksuelle, trans- og interkønnede)’. Mange af de unge mennesker, der ikke passer ind i den heteroseksuelle normalitets-kasse, trives ikke.
En undersøgelse viser, at antallet af selvmordsforsøg blandt seksuelle minoriteter er fire gange højere end hos unge heteroseksuelle. Der er sket meget siden 1866, hvor der var dødsstraf for homoseksualitet. I 2012 fik personer af samme køn retten til lovformeligt ægteskab og kirkelig vielse – men det er sket i slow-motion. Homoseksualitet er stadig forbudt i mere end 70 lande og der er dødsstraf i otte.

VIL IKKE SKUFFE
Vi hører meget om, at mange unge har det svært med livet. De føler, at de skal præstere på alle fronter og det pres kan ende med stress. Tænk hvis man så oveni alt dette er ung med en anden seksuel præference, det må være et utroligt pres. Verden er stadig et utrygt sted for mange med en anden seksuel præference. De kæmper for deres ret til at være her, være som de er og være ‘lige gyldige’ mennesker – uden at blive forskelsbehandlet.
Der er flere unge homoseksuelle, der i forbindelse med denne handlingsplan, er stået frem og har fortalt, at de er flyttet fra for eksempel Jylland eller bare fra en lille by til København i håb om større accept.
De skammer sig, de føler sig udenfor, er ensomme, frustrerede og tvivlende. Det kan føre til depression og selvmordstanker. Mange forsøger at begå selvmord. Seksualitet er en vigtig del af vores identitet. Det er vigtigt for de fleste, især i teenageårene hvor vi er identitetssøgende og fællesskabet er så vigtigt.
Jeg har i min konsultation mødt mange med en anden seksuel præference. Flere helt unge mennesker og voksne, der grundet chikane på arbejde, i skolen eller til sport lever parallelle liv. En slagter holdt sin homoseksualitet skjult for familien, for ikke at skuffe dem og på arbejde, fordi der blev talt nedsættende om bøsser, lesbiske og transseksuelle.
Han forsøgte at være med på mandehørmsbølgen om side 9-pigen. Samtidig levede han sammen med en mand. Jeg har haft mange, der havde en partner af det modsatte køn, fordi de ikke turde springe ud og så havde affærer med en af samme køn. Tænk ikke at kunne stå ved den, som man er dybest inde.

VÆR ÅBEN
En handlingsplan er et godt initiativ, hvis pengene bliver brugt rigtigt. Men tænk, at det er nødvendigt, for at alle skal kunne ende med at være ‘lige gyldige’ som mennesker. Ligger vi stadig under for religiøse, moralske, forstokkede og snæversynede forestillinger og normer? Hvor er vores rummelighed og medmenneskelighed? Hvad er vi bange for? Er vi bange for noget? Føler vi os truet? Går vi rundt og tror, at vores liv er det rigtige og perfekte? Er vi i virkeligheden så dømmende og fordømmende? Tænk hvis vi med et åbent sind, nysgerrigt og med et kærligt og rummende hjerte kunne møde hinanden som ‘lige gyldige’ mennesker.

2018-11-18T09:53:18+00:00November 2018, SEXOLOGENS KLUMME|

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.