TRYGGERE AT VÆRE BORGER

//TRYGGERE AT VÆRE BORGER

TRYGGERE AT VÆRE BORGER

Personlige brobyggersygeplejersker, et fælles akutnummer, digital kontakt og bedre psykiatri. Sådan lyder regionernes nye tiltag, der også styrker forholdene for diabetikere.

113: ÉT FÆLLES NUMMER I HELE LANDET
Regionerne vil oprette ét fælles landsdækkende akutnummer, der skal erstatte de mange forskellige telefonnumre i dag. Det skal nemlig være nemmere at komme igennem til de rigtige, hvis man er akut syg. Når du som borger har akut brug for hjælp til sygdom eller skade og ringer 113, vil du blive guidet gennem til det tilbud, som er det rigtige for dig. Uanset om det er hjælp fra psykiatri-, kiropraktoreller tandlægevagten eller måske en akutmodtagelse, så skal nummer 113 være indgangen i hele landet. Det vil stadig være muligt at ringe 112 ved ulykker og at ringe til sin egen læge som i dag. Så i lægernes åbningstid bliver 113 et supplement. Forslaget fra Danske Regioner skal gøre det tryggere at være borger i Danmark, siger næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman: ”I dag kan man let blive i tvivl om, hvilket nummer man skal ringe til, især hvis man befinder sig et andet sted i landet end normalt”.

PERSONLIGE BROBYGGERSYGEPLEJERSKER
Danske Regioner foreslår, at alle borgere, der har behov for støtte i sundhedsvæsnet, skal have ret til en personlig brobyggersygeplejerske, der skal sikre sammenhæng og tryghed for patienter og pårørende. 1.000 brobyggersygeplejersker skal efter planen hjælpe ældre, kronikere, multisyge og psykiatriske patienter, der jævnligt er i kontakt med sundhedsvæsenet. På dén måde skal der skabes bedre sammenhæng i behandlingen, uanset om den foregår i kommune, region eller almen praksis. ”Vi skal hjælpe folk med at finde vej i et sundhedsvæsen, der kan virke uoverskueligt for en del af patienterne”, siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner. Forslaget er en del af Danske Regioners sundhedsudspil, ’Trygt, nært og nemt’.

DIGITALKONTAKT TIL LÆGEN SKAL STYRKES
Borgere skal i fremtiden kunne vælge at møde lægen digitalt i de tilfælde, hvor fysisk kontakt mellem læge og patient ikke er nødvendig. Det betyder blandt andet, at man kan undgå ventetid i lægens lægeværelse og transport til og fra lægen. Visionen er, at cirka hvert tredje besøg hos den alment praktiserende læge og på et hospitals-ambulatorium bliver digitalt. ”Vi synes faktisk, at det skal være lige så nemt at være patient eller pårørende i sundhedsvæsnet, som det er at være kunde i en netbank”, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

PSYKIATRIEN SKAL HAVE MERE PATIENTKONTAKT
Med en række nye anbefalinger vil regionerne sammen med regeringen og Kommunernes Landsforening arbejde målrettet på at sikre bedre kapacitets- og ressourceanvendelse i psykiatrien. Det skal blandt andet ske ved at satse på mere kontakt mellem patient og behandler. Danske Regioner skal sammen med regeringen og Kommunernes Landsforening også se på, hvad der kan gøres for patienter, der for eksempel er parate til at blive udskrevet, men afventer et kommunalt bo-tilbud.

NY PSYKIATRIPLAN DELER AMBITIONER MED REGIONERNE
Danske Regioner deler regeringens ambitioner om at styrke tilbuddene til de sværest syge i regeringens nye psykiatriplan. Planen, der indeholder 43 nye initiativer, vil blandt andet styrke en tidlig og forebyggende indsats for børn og voksne med psykiske lidelser. Men der mangler handling i forhold til socialpsykiatrien for eksempel efter en indlæggelse, mener Danske Regioner. Regeringen tager hul på at styrke den rehabiliterende indsats på området, men tiltagene er ikke ambitiøse nok, lyder indvendingen.

DIABETIKER BEHANDLING I VERDENSKLASSE I ALLE REGIONER
Diabetes er blevet en folkesygdom med mere end 250.000 diabetikere i Danmark. Et tal der forventes at stige med 100.000 i 2030. Med Region Sjællands beslutning om at oprette Steno Diabetes Center Sjælland får samtlige danske diabetikere nu mulighed for behandling på et højt internationalt niveau. Regionernes diabetesindsatser kommer til at foregå i fem regionale Steno Diabetes Centre, der bliver omdrejningspunkt for forskning, behandling, forebyggelse og rådgivning. ”Med centret i alle fem regioner vil vi sikre både kvalitet og ensartet adgang for alle patienter”, siger Karin Friis Bach, der er formand for Danske Regioners sundhedsudvalg.

2018-12-02T23:59:03+00:00NYT FRA REGIONERNE|

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.