Træning er træning – og så hygger vi bagefter

//Træning er træning – og så hygger vi bagefter

Træning er træning – og så hygger vi bagefter

Der er langt fra sved og hårde bokseslag til glimmer og rumba i Vild med dans, men 27-årige Sarah Mahfoud rummer det hele og er sammen med sin dansepartner Morten Kjeldgaard ikke i tvivl om, at der som i boksning kun er én vej frem. Benhård og fokuseret træning.

Når Sarah Mahfoud sammen med Morten Kjeldgaard går på gulvet i Vild med dans med pailletkjoler,
stiletter og opsat hår ligner hun ikke én, der for få måneder siden boksede sin svenske modstander ud af ringen og snuppede sin anden titel som nordisk mester i kvindernes fjervægt. ”Dans og boksning er to vidt forskellige verdener, men jeg har det fint med begge dele. Boksning er sved, snot og slag, og jeg har slet ikke noget imod at være grim, men jeg tager også gerne kjole og stiletter på, hvis lejligheden er til det. Da jeg var helt lille, gik jeg til noget hiphop-disco, men det var ikke lige det, jeg var bedst til. Kampsport derimod, dér var jeg god,” siger Sarah med et smil. Hun har bokset, siden hun var 14 år, men i nogle måneder har boksetræningen været nedprioriteret for at skabe plads til dansetræningen.
For selv om hun bokser på seriøst plan, har hun også et fuldtidsjob som sosu-assistent, der skal passes. Derfor har Sarah også måttet droppe at deltage i kvalificeringen til EM i boksning.
”Vild med dans er en oplevelse, man kun får én gang. Så nu er det, det her, jeg gør,” forklarer hun.
Benhårdt fokus
De fire dommere har rost parret og haft de høje pointskilte oppe at vende, når Sarah og Morten har været på gulvet i TV 2’s populære fredagsunderholdning. Og selvom det ser legende let ud, når de to fejer hen over gulvet, ligger der mange timers benhård træning bag.

Så længe konkurrencen kører, må parrene have fem træningspas på tre timer om ugen, og de bliver udnyttet til fulde.
”Når vi træner, så træner vi. Vi snakker ikke ret meget eller holder pauser. Vi tager måske lige ti minutter, og så kører vi ellers bare på med koreografien igen, og igen, og igen,” fortæller Sarah.
”De tre timer flyver af sted, fordi vi er så fokuserede. Vi griner også meget, men det er mere ’Ha ha, sjovt’ og så videre,” fortæller Morten, der sagtens kan mærke, at han i år har fået en partner, der er vant til at træne hårdt.
”Ja, der er vi meget ens. Træning er træning – og så hygger vi bagefter,” siger Sarah, der også har opdaget noget andet ved dansen. Hun bliver ganske enkelt glad i låget. ”Jeg går altid hjem med et kæmpe smil på læben. Jeg er også glad efter en god boksetræning, men dans gør bare et eller andet. Vi har jo begge oplevet, det er fedt at kæmpe med de her trin og lære koreografien, så det kommer til at se fedt ud,” fortæller Sarah.
Og Morten er enig. Selvom det er femte gang, han medvirker i Vild med dans, bliver det ved med at være lige sjovt.
”Jeg plejer altid at holde min kalender åben i de her måneder, fordi det er så fedt at være med til. Det er jo også en konkurrence for mig, hvor jeg har mulighed for at udvikle mig rigtig meget og få vist min koreografi,” fortæller han.
Sarah og Morten havde ikke mødt hinanden, før de pludselig stod over for hinanden i træningssalen, men de kom hurtigt meget tæt på hinanden. ”Det er supermærkeligt, at der har siddet nogen og bestemt, at vi skal tilbringe så meget tid sammen. Men det er fedt, når det går godt, og Sarah og jeg klikker helt vildt godt sammen,” siger Morten og kigger på Sarah.
”Ja, det føles som om, vi har kendt hinanden i flere år.” ”Det er også, fordi, vi står så tæt, ser hinanden i alle mulige situationer, du ellers kun ser folk du kender godt. Vi har været der for hinanden. Og rent fysisk er vi jo også meget tæt på hinanden,” forklarer han.
”Ja, helt vildt,” siger Sarah og holder hænderne op foran sig. ”Normalt har du jo dén der grænse, men da vi skulle danse salsa, var Morten bare helt oppe i ansigtet på mig. Dér måtte jeg lige lave skildpadden og trække hovedet tilbage, men så kom vi over det. Jeg ved jo godt, at det er dér, vi ender, så vi kan lige så godt springe alt det indimellem over og bare komme derhen,” siger hun.
Passer godt på sig selv
Men de lægger heller ikke skjul på, at Vild med Dans for dem er nogle hårde måneder, hvor de virkelig bliver presset til det yderste.
Både fysisk og mentalt. Derfor går de begge to meget op i at passe godt på sig selv undervejs.
”Det er vildt vigtigt at huske at få slappet af, spise sund mad og få en god nattesøvn. Alle de der basic ting,” siger Morten.
”Ja, det går bare ikke ellers. Vi går heller ikke i byen undervejs. Hvis jeg endelig har en fridag, vil jeg hellere nyde den dag og gøre noget, der giver mig energi i stedet for at kæmpe med tømmermænd,” supplerer Sarah.
For Morten handler det om at smide sig på sofaen og gerne se noget Netflix.
”Jeg slapper rigtig godt af med serier, hvor man bare kan koble af og ikke skal tænke så meget. Lige nu ser jeg Modern Family.”
”Uh! Den er også god,” bryder Sarah ind.
Hun hopper også gerne på sofaen og nyder ellers bare at tulle rundt derhjemme og nusse lidt. Og så er hun begyndt at følge nogle guidede meditationer på YouTube.
”Jeg har altid hørt, at yoga og meditation skulle være vildt godt, når man har gang i mange ting på én gang. Og jeg går jo og er sådan lidt smånervøs hele tiden, fordi jeg går og tænker på, at vi skal præstere om fredagen, og det skal bare gå godt. Jeg ved ikke om det virker, men nu prøver jeg,” forklarer hun.
Derudover går de begge to meget op i at få spist ordentligt.
”Jeg går meget op i min kost. Jeg forsøger at få masser af grøntsager, kulhydrater og protein, for når man bruger kroppen så meget, har den brug for alle de her ting. Jeg ville ikke kunne fungere ellers,” forklarer Morten.
”Jeg tænker også meget over, hvad jeg spiser. Jeg kan sagtens nyde en pizza og en noget slik, men så skal jeg også have et par dage uden, for jeg kan hurtigt mærke, at jeg bliver mere træt og uoplagt, når der går for meget junk i den. Og så skal jeg have min havregrød, inden jeg tager hjemmefra. Jeg er ret stor fan af langsomme kulhydrater. Jeg kan simpelthen ikke fungerer på protein og grøntsager alene, så jeg spiser også masser af rugbrød, fordi det er klart det nemmeste,” siger hun.

Det er bare dig og mig
Sarah er vant til at skulle præstere, når hun går i bokseringen, og selvom det er lidt samme princip at skulle på gulvet i Vild med dans, er hun altid vildt nervøs lige inden.
”Hver gang har Sarah sagt: ’Jeg kan ikke huske koreografien’. Den har været sikker hver uge,” siger Morten og griner.
Men det har aldrig stresset ham,, for han har altid vidst, at hun kan alle trinene i søvne.
”Jeg tror, det er nerverne. Så står jeg der og tænker hele dansen igennem og går totalt i panik. Inden vi skal på, kan jeg heller ikke stå stille, men hopper rundt og er helt oppe at køre.
Men hey, du har da også været nervøs, Morten,” indvender Sarah og kigger drillende på sin dansepartner. For Morten har det kritiske tidspunkt været efter dansen, når de har stået og ventet på afgørelsen. ”Der har jeg ikke været til nogen hjælp overhovedet.”
For at dulme nerverne har de to udviklet deres helt eget kampråb, hvor de slår sig på brystet og råber: ’Hå, hå, hå!’ De griner begge to, og Sarah forklarer, at det stammer fra filmen 300, hvor de spartanske soldater netop står og banker sig på brystet, inden de skal i aktion.
”Så er det, jeg kigger på Morten og tænker ’okay, det er bare dig og mig’. Det hjælper lidt, for hvis jeg først begynder at tænke på dommerne, publikum og hele Danmarks befolkning bag skærmene, går det helt galt.
Hver fredag har jeg faktisk tænkt ’Hold da op, hvad er det, jeg gør ved mig selv.’ Og bagefter tænker jeg: ’Jeg elsker det!’ Jeg har det på samme måde med boksning. Inden en kamp, tænker jeg altid, bare det ikke var i dag. Det er nervøsiteten, fordi jeg så gerne vil gøre det godt,” fortæller hun.
Det er figthergenet, der skinner igennem.
”Jeg er helt sikkert en fighter. Det er også derfor, vi træner så hårdt.
Jeg kan godt acceptere et nederlag, men det betyder også, at det kan blive bedre, så man skal også bruge det sådan. I boksning siger man altid, at man også skal tabe indimellem, for det er dér man udvikler sig mest.”

2018-10-31T11:14:17+00:00Interview|

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.