Træn bindevævet – øvelser

/, Øvelser/Træn bindevævet – øvelser

Træn bindevævet – øvelser

Gennem enkle siddende og liggende stræk på 3-5 minutter stimulerer yin yoga bindevævet til at blive stærkere og mere fleksibelt. Du har nu mulighed for at blive inspireret til og få hjælp til øvelserne på Magasinet Sundheds hjemmeside, www.magasinet-sundhed.dk. Vi håber, at det vil styrke dine fødder og ankler.

TEKST: YVONNE HANSEN, INSTRUKTØR I YIN YOGA

Yin Yoga er en anden måde at træne kroppen på. Et intelligent supplement til muskel- og styrketræning, fordi Yin Yoga er træning af bindevævet. Bindevævet findes overalt i kroppen som et støttevæv for dine knogler, muskler, organer, blodårer, nerver – og helt ned på celleplan. Ledbånd, også kaldet ligamenter, forbinder leddene og sener forbinder muskler til knogler. Men hver eneste organ har også sit eget kammer af bindevæv.

Ligesom en appelsin er inddelt i kamre helt ned i de små dele, så er alle muskelfibre, blodårer, lymfebaner og nerver pakket ind i en slags bindevævsstrømpe. Bindevævet er ansvarligt for kroppens struktur og organiserer vandet i din krop ligesom saften i en appelsin.

Du er mest stiv i kroppen om morgenen eller når du har siddet stille længe. Det er, fordi bindevævet krymper automatisk lidt hele tiden. Det er en naturlig intelligens, kroppen har; den passer på os un- der forudsætning af, at vi i løbet af dagen har bevæget os så meget, at en lille krympning er nødvendig for, at vi ikke kommer ud af led.

Yin Yoga er en nærværende indadvendt praksis, hvor du træner din tålmodighed, accept og vedholdenhed. Du bliver mere komfortabel i din krop og dit sind, og efterlades i en varig tilstand af ro og overskud. Yin Yoga er for alle uanset alder, køn og fysisk form. Yin Yoga er for dig. God fornøjelse!

PROGRAMMERNE

Du får her fire programmer fra bogen ’YIN YOGA – stræk dig til velvære, Vol. 1’ på hver 20 minutter. Du kan printe programmerne ud ved at trykke på dem, så du har noget at kigge på, mens du ser eller hører videoerne.

Bemærk, at det angivne antal minutter i hver stilling kun er vejledende. Flere af stillingerne kun på 2 minutter. Det skyldes ikke kun, at det er godt at lægge ud med 2 minutter i en ny stilling, men også at det samlede program kun varer 20 minutter i alt. Prøv med tiden at komme op på 3 minutter og efterhånden helt op på 5 minutter.

Nogle kroppe egner sig kun til 1-2 minutter i en stilling, og de samme kroppe kan være i en anden stilling i 5 minutter. Vi ser ikke ens ud udenpå, og er det heller ikke indeni. Manglende smidighed skyldes ikke kun et ufleksibelt bindvæv, men også knoglernes beskaffenhed – din unikke anatomi – hvordan du er skabt. Respektér din krops signaler. Det handler ikke om at se ud, men at mærke stræk- ket. Luk øjnene og mærk efter, hvor din grænse går i dag.

HVAD SKAL DU BRUGE?

Behageligt lunt tøj. Noget blødt at ligge på. Det kan være gulvtæppet, en plaid, et fleecetæppe, et vattæppe, en uldmåtte eller en yogamåtte. Til at støtte kroppen kan du anvende sofapuder, have- hynder, sofa- eller stolehynder. Et tæppe til at tage over dig samt et bælte. Det behøver ikke være et yogabælte, det kan være et langt tørklæde. Det eneste, der er en god idé at investere i, er et par blokke.

OM YVONNE HANSEN

Yvonne Hansen er uddannet yoga- og pilatesinstruktør og har haft Yin Yoga som sit speciale siden 2007. Yvonne har et inderligt ønske om at inspirere alle til at komme ned på gulvet og få motioneret bindevævet uden at gøre det sværere, end det er. Hun har udgivet bøgerne ’YIN YOGA – stræk dig til velvære Vol. 1’ og ’YIN YOGA – stræk dig til velvære Vol. 2’, som er en fortsættelse af den første bog.

2019-04-10T20:35:27+00:00Udvalgte A, Øvelser|

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.