RØDKÅL

RØDKÅL

Rødkål er en fast del af den traditionelle julemad, men kan spises en stor del af året og smager godt rå. Rødkål er rig på kostfibre, mineraler og vitaminer, især C-vitamin.

HISTORIE Rødkål har været kendt i Danmark siden Middelalderen. I mange år blev rødkål kun dyrket til syltning, som vi kender det fra juletiden. Men der er masser af muligheder og de seneste år er frisk rødkål blevet populært i sunde salater.

I SALATER Brug kålen rå og snit den fint, så den bliver delikat og lækker. Mix med forskellige slags frisk eller tørret frugt som æbler, appelsiner eller abrikoser – eller med en cremet dressing.

I SÆSON Selvom rødkålen er en klassiker på julebordet, er den faktisk i sæson helt fra august og frem til februar. Så der er rig mulighed for anvendelse uden for julesæsonen. Ved opbevaring i køleskabet kan rødkålshovedet holde i to måneder.

FARVEN Rødkål har lilla blade. Farven stammer fra et højt indhold af anthocyaniner – farvestoffer, der blandt andet findes i blomster, bær og frugter. Den kan skifte farve alt efter jordens surhedsgrad. I sur jord vil bladene farves røde, mens de vil farves blå i neutral jord. Rødkål kan derfor også bruges for sjov til at måle PH-værdi.

2018-12-06T00:03:35+00:00Månedens grønne|

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.