Der er nærmest tale om en morgenkomplet i muffinform. Snup et par stykker med på farten, hvis du ikke har tid til at sidde ned og spise morgenmad.
12 stk.
- 1 stor moden banan
- 25 g flydende honning
- 50 g dadler (uden sten)
- 2 æg
- 2 tsk friskrevet ingefær eller smoothiepulp
- 30 g mandelmel
- 40 g rugmel
- 50 g havregryn
- 60 g hvid fuldkornshvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1⁄2 tsk salt
- 2 spsk Cultura Naturel eller A38 (1,5 %)
- 60 g rapsolie
- 100 g blåbær (gerne frosne)
1. Tænd ovnen på 180° C (varmluft).
2. Mos bananen og bland den med honning i en stor røreskål. Fjern eventuelle sten fra dadlerne, hak dem fint eller mos dem, hvis skallen er tynd. Hæld dem i røreskålen sammen med æg og ingefær, og pisk det hele til en luftig masse i to minutters tid.
3. Bland mel, gryn, bagepulver, salt, Cultura eller A38 og rapsolie i skålen. Rør med let hånd, til det hele akkurat er blandet sammen. Vend blåbærrene i og fordel dejen i muffinforme. Bag i 16-17 minutter.
LOW FODMAP
Moden banan: Max 3 muffins pr. person.
Honning: Max 3 muffins pr. person, ellers erstat honning med ahornsirup.
Dadler: Max 2 muffins pr. person – ellers erstat med 50 g ahornsirup.
Hvedemel og rugmel: Erstat med 50 g havremel, 50 g fuldkornsrismel og 1 tsk fintmalede lop- pefrøskaller – og læg et minut til bagetiden.