Moderskabet har gjort mig stærkere

/, Udvalgte A/Moderskabet har gjort mig stærkere

Moderskabet har gjort mig stærkere

For fire år siden kunne skuespiller Laura Bro høre sit biologiske ur tikke. Hun, der altid har drømt om at få børn, havde ingen kæreste og nærmede sig 40. Så hun valgte at få et barn alene, er nu lykkelig enlig mor til en søn på tre år og har fuld fart på skuespillerkarrieren. Snart er hun aktuel med filmen ’Fuglene over sundet’. Her fortæller hun om, hvordan hun som solomor og karrierekvinde holder sig fit for fight.

TEKST MAJBRITT AUGUSTINUS FOTO JEPPE BJØRN MAKEUP LOUISE LIISBERG STYLING PARI KHADEM

Hun beskriver sig selv som et “kæmpe moderdyr”, der er vild med at hænge ud med sin treårige søn Henry, og som samtidig i de senere år har haft fuldt drøn på skuespillerkarrieren. Henry blev undfanget med hjælp fra en donor, da skuespiller Laura Bro som 39-årig indså, at den eneste ene næppe ville nå at dukke op i tide til at opfylde drømmen om far, mor og børn. Laura Bros strålende øjne og glatte hud gør det svært at se, at hun næste gang fylder 44 og er alenemor til en rask knægt på tre år.

Det yndige og ungdommelige ydre har indimellem været en hæmsko, bemærker hun. “Mit udseende har betydet, at jeg ikke altid har fået de jobs, som jeg ønskede, fordi mit ungpigelook ikke passede til rollen. Og så hjælper det selvfølgelig heller ikke, at jeg har de her runde æblekinder og en stor trutmund,” smiler Laura Bro, som til daglig ikke er typen, der bruger meget tid foran spejlet.

“Jeg orker ikke at fedte min hud ind i cremer eller tage makeup af og på. Jeg synes, at det er lige så kedeligt som at tømme opvaskemaskinen. Hvis jeg havde råd til at hyre nogen til det, så gjorde jeg det. Jeg er lidt af et dovent menneske,” forklarer Laura Bro, som samtidig kalder sig selv “vildt materialistisk” og elsker at grave sig ned i sofaen i lejligheden på Vesterbro i København og bare slubre dameblade i sig.

“Jeg elsker tøj og kunst, og jeg siger dig, at hvis jeg havde en lidt mindre numse, så ville jeg klæde mig i det fedeste tøj!” griner hun.

Travl kvinde

Laura Bro nyder sit arbejdsliv som skuespiller, hvor hun kan få lov til at se sig selv som alkoholikeren, kvindeforkæmperen, den lede strigle eller den skønne kvinde. “Selvfølgelig kan det være svært at møde ind møgsur og skulle spille lykkelig. Men det fantastiske er, at du netop træder ind i et andet rum og lukker resten af verden ude. Skuespil er et fedt frirum,” siger hun.

Allerede da Henry var ni måneder gammel, rejste hun med ham i rygsækken til Tjekkiet for at indspille filmen ’Skammerens datter’. Siden har hun spillet med i ’BERLUSCONI, the musical’, det dansk-tyske krigsdrama ’Under sandet’, og senest har hun arbejdet i Irland, hvor filmen ’Fuglene over sundet’, der får premiere til juli, er indspillet.

Med sig på sidelinjen har Laura Bro haft sin mor, Helle Hertz, der har fungeret som babysitter for Henry under filmoptagelserne. Familien er en uvurderlig støtte, understreger hun: “Jeg har været så heldig, at da jeg fik Henry, gik min mor på pension fra Det Kongelige Teater, så hun har haft tid og overskud til at stå med ham på armen under alle mine optagelser.”

En oplagt rolle

’“Fuglene over sundet” handler om de civile danskere, der i oktober 1943 trådte i karakter, da nazisterne satte klapjagten ind på de danske jøder. Et stykke Danmarkshistorie med stor betydning for Laura Bro og hendes familie.

“Selvom jeg kun lige var blevet færdig med at spille “BERLUSCONI, the musical” på teatret, blev jeg sindssygt glad, da jeg blev ringet op af filminstruktøren Nicolo Donato. Min morfar var nemlig halvjøde og flygtede også til Sverige i 1943. Historien om min morfars flugt er blevet fortalt utallige gange i min familie, så rollen i filmen virkede som skabt til mig,” siger Laura Bro, der fortæller, at hendes mor blev født kun tre uger efter morfarens flugt, og at der på morens barnevogn blev tegnet jødestjerner.

“Jeg spiller i filmen rollen som Kathrine, der er gift med en lokal fisker spillet af Jakob Cedergren. Han hjælper jøderne over sundet. Hun har ingen børn, men får et nært forhold til et jødisk barn. Den rolle faldt mig helt naturlig, da jeg som mor meget let får følelser frem i børns nærvær,” smiler Laura Bro.

Jeg er nogens mor

Siden hun blev mor til Henry, er Laura Bro blevet bedre til at sige fra og også til at slappe af med hensyn til hverdagens mange pligter. Støvpølserne i hjørnerne betyder ikke så meget som før. Og båndet til forældrene er blevet stærkere, nu hvor hun selv er mor.

“Det er så vildt, at jeg kan genkende min egen barndom, når jeg ser ind i mit barns øjne. Det giver et flashback og en forståelse for, hvorfor mine forældre har handlet, som de har. Sidst jeg var på Glyptoteket, mindedes jeg pludselig min egen far, som her for 40 år siden fortalte mig om sfinkser. Jeg skulle bide mig selv i læben for ikke at tudbrøle,” fortæller Laura Bro.

“Med Henry har mit liv fået et stærkt formål, der får det meste andet til at virke som petitesser. Jeg er nogens mor,” stråler Laura Bro.

Presset hverdag

Men selvom Laura Bro er privilegeret med en familie, der gladeligt springer til, når lille Henry skal passes, har hun ofte en presset hverdag med lange dage. I skuespillerverdenen har arbejdet det med at klumpe sig sammen, og det kan være svært at sige nej til en rolle.

“Mit arbejde er skørt. Nogle gange hober det sig op med flere jobs på én gang, andre gange er der ingenting. Smørret skal smøres jævnt ud over et lille stykke brød,” forklarer Laura Bro.

Laura Bro elsker byen. Hun cykler Københavns gader og stræder tynde med Henry bag på cyklen. Det bedste hun ved, er at gå på opdagelse i sin egen by eller besøge et museum. Det er vigtigt for hende at holde sig i form, både fysisk for at undgå skader, når hun spankulerer rundt på høje hæle på scenen, og mentalt for ikke at brænde ud som skuespiller og alenemor.

Laura Bro bruger bl.a. hatha yoga til at få styr på tankemylderet. “Jeg kan falde helt i trance, når jeg sidder alene på en bænk med en fyldt kaffekop omgivet af vildtvoksende træer og buske midt i byen. Efter en travl uge kan jeg geare fuldstændig ned bare ved at sidde i Frederiksberg Have,” siger Laura Bro, der ofte laver yogaøvelsen “Solhilsen” hjemme på sit stuegulv og desuden lever overvejende økologisk.

Hun er overbevist om, at økologi er sundere end konventionel produktion og meget opmærksom på, at næste generation ikke skal betale prisen for fortidens synder. Mænds dalende sædkvalitet foruroliger hende. “Henry skal da også opleve at få børn. Jeg vil også gerne have nogle børnebørn,” som hun siger.

Savner en mand

Selvom Laura Bro har et udadvendt job, er hun ikke typen, der griber mikrofonen til fester, og hun er slet ikke til selskabslege. Hun vil meget hellere hyggesnakke i hjørnet over et glas rødvin. I de senere år har hun levet meget af sit sociale liv via de sociale medier om aftenen, når Henry er blevet puttet.

“Jeg sidder typisk alene i min sofa og chatter med vennerne. Og ja, så savner jeg da virkelig selskab,” siger Laura Bro. Flere børn drømmer hun ikke om lige pt. “Jeg vil føle, at der blev taget for meget fra Henry. Men hvis jeg møder den rigtige mand i morgen, én der helt vildt gerne vil have børn, eller hvis han har en flok selv, vil jeg da helt sikkert åbne mine arme,” understreger hun.

  1. 3 sunde fra Laura Bro
    Spis økologisk Så undgår du sprøjtemidler, giftstoffer og kunstgødning i din mad og miljøet.
  2. Stress af Ved at gå en tur i naturen eller lytte til en lydbog
  3. Dyrk yoga, fordi det giver en stærk og smidig krop.

 

MERE OM LAURA BRO

  • Født den 27. april 1973 på Frederiksberg
  • Datter af skuespillerne Helle Hertz og Christoffer Bro, søster til skuespillerne Anders Peter Bro og Nicolas Bro, kusine til skuespilleren Steen Stig Lommer og niece til skuespillerne Vigga Bro og Lone Hertz.
  • Uddannet ved Statens Teaterskole i 2002
  • Bor sammen med sønnen Henry i en lejlighed på Vesterbro i København
  • Medvirker bl.a. i Rene hjerter (2006), Brødre (2004), DR1’s Krøniken (2005) og Sommer (2008), En kongelig affære (2012), Skammerens datter (2015). Filmaktuel med Fuglene over sundet.
2019-06-05T10:12:12+00:00Interview, Udvalgte A|

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.