Mad i stedet for medicin – 3 lækre opskrifter

/, Udvalgte A/Mad i stedet for medicin – 3 lækre opskrifter

Mad i stedet for medicin – 3 lækre opskrifter

En læge, en specialist i klinisk ernæring og en kogebogsforfatter har slået sig sammen for i fællesskab at udforske, hvordan fødevarer kan bruges som medicin. Det er blevet til bogen om de korsblomstrede grøntsager, der afgifter og beskytter kroppen.

TEKST: ANNA IBEN HOLLENSBERG, CHARLOTTE GYLLING MORTENSEN OG SANDRA PUGLIESE

 

COLCANNON – IRSK KARTOFFELMOS MED KÅL

  • TILBEREDNING 20 MINUTTER
  • KOGETID 25 MINUTTER
  • PORTIONER 2

Det skal du bruge:

  • 550 g kartofler med skræl
  • 2 store håndfulde savoykål
  • Grønkål, palmekål eller anden kål, ca. 200 g
  • 60 g kalkunbacon
  • 1 stort skalotteløg
  • 30 g smør
  • 1⁄2 dl piskefløde eller plantemælksfløde
  • 1⁄2 dl vand
  • salt, gerne himalayasalt friskkværnet sort peber

 

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne og kog dem helt møre med skrællen på. Lad dem køle lidt af, men pil dem, mens de stadig er varme, og mos dem med en kartoffel- moser eller bare med en gaffel.
  • Fintsnit den rensede kål. Skær bacon i tynde skiver og finthak løget.
  • Svits bacon på en pande i 10 g af smørret, til det begynder at blive sprødt, og tilsæt derefter kålen. Svits det i 2-3 minutter, smag til med salt og tag det af varmen.
  • Rør fløde og vand i kartoffelmosen og varm den godt igennem. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand. Smag til med salt og peber, bland smørret i, og når det er smeltet bland kålen i.

 

SMÅ LÆKRE PEBERRODSFRIKADELLER

  • TILBEREDNING 45 MINUTTER
  • HVILETID 30 MINUTTER
  • ANTAL CA. 25 SMÅ

Det skal du bruge:

  • 400 g hakket kyllinge- eller hønsekød
  • 2 gulerødder ca. 125 g skrubbet/skrællet
  • ca. 60 g peberrod, skrællet
  • 1⁄2 æble, kan udelades
  • 2 bakker karse
  • 1 spsk piskefløde, alternativt mandelfløde
  • 1 stort æg
  • 1 tsk salt, gerne himalayasalt
  • ekstra jomfrukokos- eller olivenolie til stegning

Sådan gør du:

  • Kom farsen i en stor røreskål. Fintriv de rengjorte gulerødder. Riv også peberrod og æble. Bland det i farsen sammen med den klippede karse, fløde, æg og salt. Rør farsen godt igennem og sæt den på køl i 1⁄2 times tid.
  • Form små frikadeller med en våd ske, og steg dem i olien på alle sider, til de er gyldne og gennemstegte.

 

SORTKÅLSPURÉ

  • TILBEREDNING 30 MINUTTER
  • PORTIONER 2

Det skal du bruge:

  • 1 bundt sortkål/palmekål, alternativt grønkål eller anden kål
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • salt, gerne himalayasalt
  • evt. lidt tørrede chiliflager

Sådan gør du:

  • Skyl kålen grundigt. Grofthak hvidløget og damp kålen mør med det.
  • Kør kål og hvidløg til puré på en foodprocessor sammen med olie, salt og evt. lidt chili.
  • Server puréen varm ledsaget af andre grøntsager, lidt kød, fisk eller bælgfrugter.
2019-02-27T18:48:15+00:00Opskrifter, Udvalgte A|

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.