Løbet er aldrig kørt

/, Udvalgte A/Løbet er aldrig kørt

Løbet er aldrig kørt

Tidligere motocrosskører – nu i verdenseliten som Para-cykelrytter.

Af: Michael Jensen

Mit navn er Michael Jensen, jeg er 42 år gammel, bor i Slagelse, og arbejder til dagligt i et fleksjob som bogholder. Jeg har tidligere dyrket motocross i tretten år og kørte de sidste fem år på eliteniveau, inden jeg havde et uheld med motocrosscyklen i år 2002. Det gjorde, at jeg blev lam fra brystet og ned, og siden da har været kørestolsbruger. Da jeg altid har, kunne lide og holde mig i form og dyrke sport, skulle jeg finde en sport indenfor handicap idrætten som kunne opfylde mine krav. Her faldt valget på håndcykling, som kunne give mig nogle af de samme udfordringer og oplevelser jeg havde haft i motocross-sporten.

Efter mit uheld i sommeren 2002, og derefter en tur omkring Rigshospitalet blev jeg bragt videre til genoptræningscentret ”Klinik for Rygmarvsskader” i Hornbæk. Her tilbragte jeg syv måneder med genoptræning og fik god hjælp til at komme tilbage til en hverdag som skulle være så normal som muligt efter omstændighederne.

LAM FRA BRYSTET OG NED

Når man pludselig er lam fra brystet og ned, så er der mange ting der er ændret fra den ene dag til den anden. Et lille års tid efter uheldet var jeg tilbage på arbejdsmarkedet igen og var på plads med rækkehus og en indrettet bil med håndbetjening.

Men når jeg i så mange år havde været eliteudøver på crossbanen, manglede jeg i fritiden nogle udfordringer og oplevelser som crosslivet havde givet mig.

I efteråret 2003 blev der afholdt en sportslejr for ny tilskadekomne på Lanzarote, og her fandt jeg en ny sportsgren som fangede mig, nemlig håndcykling. Det er en cykel med et forhjul og to baghjul og så sidder/ligger man ned og cykler med hænderne i stedet for benene.

I 2004 købte jeg min første håndcykel og med et par måneders træning stillede jeg op til H.C. Andersen Maraton i Odense, hvor der var åbnet en klasse med håndcykler og så var det ellers bare afsted ud på de 42,195 km, tiden blev 2 timer og 12 min, med en gennemsnitsfart på 19,1 km/t, og en placering godt nede i rækken.

PARA-CYKLING ER VEJEN FREM

De første internationale konkurrencer indenfor para-cyklingen blev afprøvet i 2005/2006 og jeg fik taget en god halv time af min maratontid, så tiden nu var nede på 1 time og 34 min.

Den megen træning og de store fremskridt, blev i 2009 belønnet med en udtagelse til VM i Para-cykling i Italien, en stor og spændende oplevelse med en placering midt i tyverne.

Til sæsonen 2011 blev der gjort store investeringer, først med en ny og mere aerodynamisk cykel, træningslejr på Lanzarote, og startede et samarbejde op med en tysk træner, som tilrettelagde al min træning. Udbyttet blev en udtagelse til VM her i Danmark som blev afholdt i Roskilde, og resulterede i en 22. plads på enkeltstarten og en 21. plads i linjeløbet. Jeg fik sat ny personlig rekord på maraton distancen, tiden var nu nede på 1 time og 8 min og med en gennemsnitsfart på 37,2 km/t.

Desværre var jeg ude hele 2012 med en skade, og måtte bruge sæsonen 2013/14 på at finde tilbage til den gode form jeg havde oparbejdet de foregående år.

Til sæsonen 2015 blev alle sejl sat for at opnå de bedst mulige resultater, så jeg deltog i den tyske maraton serie som strækker sig over fem løb, og opnåede en samlet 2. plads, og blev efterfølgende udtaget til VM i Schweiz og kørte her frem til mit bedste VM resultat med en 18. plads på enkeltstarten og en 16. plads i linjeløbet. Det lykkes også at forbedre min personlige rekord så den nu hedder 1. time og 6 min = 38,3 km/t, og kørte sejren hjem som Dansk mester for femte gang.

Målet for 2016 var at forsøge at opnå en udtagelse til de Paralympiske Lege i Rio, det lykkedes desværre ikke, men fik kørt en tredje plads hjem i den tyske maraton serie og endnu et dansk mesterskab.

2019-02-13T20:41:17+00:00Din krop, Udvalgte A|

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.