En gang syg – altid syg

/, Udvalgte A/En gang syg – altid syg

En gang syg – altid syg

Mangel på selvværd og kærlighed var centrale elementer i 31-årige Karina Hermansens liv med anoreksi.

TEKST: JAKOB THOMAS

”Jeg sætter en alarm på min mobiltelefon for at huske, at jeg skal spise i stressede perioder.” Sådan siger 31-årige Karina Hermansen, der har lidt af anoreksi i 11 år. Selvom det nu er syv år siden, at hun efter eget udtryk i cutting og selvmordstanker.

”Det ligger dybt i mig, at jeg skal tvinge mig selv til at spise”, fortæller Karina Hermansen, hvis spiseforstyrrelse var et udtryk for skam og mangel på selvværd. En følelse, som også gav sig udtryk i cutting og selvmordstanker.

”Jeg følte, at jeg ikke havde nogen værdi. At jeg ikke havde noget at byde på. At jeg skulle være den stille og søde pige, der aldrig gjorde noget forkert. Jeg lukkede mig inde i mig” siger Karina Hermansen, som oplyser, at situationen ændrede sig for hende, da hun blev gravid i en alder af kun 17 år.

”Jeg fik et ansvar og noget at leve for og jeg prøvede at komme ovenpå for mit barns skyld, men gik efterfølgende ud og ind af spiseforstyrrelsen, indtil mit barn var syv år og jeg selv 24. Det var uholdbart at være mor med en spiseforstyrrelse, så jeg søgte til selvhjælp, som har været min store redning.”

”Det ligger dybt i mig, at jeg skal tvinge mig selv til at spise”, fortæller Karina Hermansen, hvis spiseforstyrrelse var et udtryk for skam og mangel på selvværd. selv og fik det mere og mere dårligt.

“Jeg prøvede også at fortælle mine kammerater, at jeg havde det skidt, men fik at vide at jeg måtte tage mig sammen. De sagde, at der var mange, som havde det værre end mig og det fik mig kun til at tænke endnu mere, at der var noget galt med mig”.

For Karina Hermansen er det helt afgørende, at hendes søn ikke kastes ud i de samme følelser, som hun oplevede, da hun var ung. ”Min søn er 13 år og på den samme alder, som da jeg selv fik anoreksi. Det har altid været vigtigt for mig at vise – og give ham den kærlighed jeg aldrig selv fik, så han kan være glad og velfungerende. Det er mit indtryk, at det er lykkedes. Det skræmmer mig meget, at se unge mennesker, som har store problemer. Dem kan jeg virkelig identificere mig med samtidig med, at jeg forøger at give dem så gode råd som muligt.”

 

 

 

2019-02-13T11:26:19+00:00Spiseforstyrrelser, Udvalgte A|

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.