BEDRAG RAMMER HÅRDT

/, Udvalgte A/BEDRAG RAMMER HÅRDT

BEDRAG RAMMER HÅRDT

Knapt halvdelen af alle par går fra hinanden. Det skyldes ofte, at en af parterne har fundet en anden. Det er hårdt for den forsmåede part.

Kære Inge,

Selvom jeg har bemærket, at det oftest er kvinder, der skriver til dig, vil jeg alligevel bede om dit input til en svær situation, som jeg er landet i. Jeg vil nemlig gerne have en kvindes perspektiv. Sagen er den, at jeg har haft en kæreste M gennem 7 år, som har været mig utro. Jeg er fraskilt og M har aldrig været gift og vi fandt sammen cirka 1 år efter min skilsmis- se og vi bor sammen i mit hus. Ingen af os har børn, men vi har talt om at få et barn sammen – især M har de seneste 6 måneder udtrykt ønske om at gøre alvor af snakken. Og netop det undrer mig nu i den grad. Jeg fandt nemlig for 2 uger siden ud af, at M har haft en affære med en anden mand, K – som bor på samme vej som os og som vi har set lidt til i sociale sammenhænge. Det var et tilfælde, at jeg fandt ud af det. Jeg fattede mistanke ved en middag, vi var til sammen med en flok naboer, hvor K også var tilstede.

Vi drak rigeligt med vin og selvom jeg ikke er en særskilt jaloux type, bemærkede jeg et par gange, at de var temmelig tætte: en hånd på låret, ae på ryggen m.m. Da jeg spurgte M om det, sagde hun, at det intet havde på sig. Jeg må indrømme, at jeg ikke troede mere på hende end, at jeg kiggede i hendes telefon et par dage efter. Der fandt jeg en SMS-samtale mellem K og M, der tydeligt viste, at de havde haft sex én gang nogle uger forinden, da jeg var på rejse med mit job, hvilket jeg ofte er. Jeg konfronterede M, men hun bliver ved med at sige, at det var en fejl, at hun elsker mig og at hun stadig vil være kærester.

Gudhjælpemig vil hun også stadig have et barn med mig! Hun har ikke rigtig nogen forklaring på, hvorfor hun gjorde det, andet end at hun blev fristet en gang, hvor jeg var på forretningsrejse. Vi har det godt, mangler ikke noget, har stor frihed, en rummelig økonomi og nyder livet sammen – så jeg forstår ikke, hvad grunden kan være til hendes bedrag! Jeg elsker hende, men er selvfølgelig ban- ge for, at jeg ikke kan stole på hende mere. Hvad gør jeg?! Venlig hilsen R.

Kære R,

Selvom du ikke rigtigt skriver det, kan jeg forstille mig, at det gør ondt på dig at blive ført bag lyset. Bedrag i kærlighedslivet rammer os hårdt. Samtidigt er det noget af det sværeste at rådgive andre om, synes jeg. Der er ingen standardsvar, når det kommer til noget så personligt som kærligheden og måder vi elsker på. For nogle er det lige ud af landevejen: hvis du er mig utro, så skal vi ikke være sammen. Færdig.

For andre kan det udfordre at overskue praktikken i at gå fra hinanden i forhold til hus og økonomi. Og der kan være børn med i ligningen, som der skal tages hensyn til. I bor i dit hus og har ingen børn. Så det er nok ikke det, der fylder mest i dine tanker, tror jeg. De fleste af os kommer til at stå med frygten for at blive såret og miste den vi elsker samtidigt med, at vi skal forholde os til den sorg, det er at blive bedraget af et menneske, man har givet sit hjerte til i al sårbarhed.

Så jeg kan ikke svare på, hvad du skal gøre. Men jeg kan fortælle dig lidt om, hvad du kan vælge at tage med i dine overvejelser. I kærlighed findes der ingen garantier. Og dog. Vi kan garantere, at vi vil gøre os umage i forholdet. Vi kan beslutte, at vi vil være åbne overfor de tanker og følelser, som den anden måtte have og reflektere, når det gælder vores egen andel. For at kunne gøre det, kræver det for det første, at vi er i kontakt – ikke bare med hinanden men i høj grad også med os selv. Og ikke bare med den del af os selv, som vi er vant til at konsultere. Det er i mange tilfælde vores hjerne, når vi tænker os frem til logiske for og imod lister, når vi skal træffe svære beslutninger. Vil du i kontakt med dig selv, må du huske også at konsultere dit hjerte, altså dine følelser og din mave, altså din intuition og ikke kun din hjerne.

De tre centre byder på hver deres måde at tackle udfordringer på og sætter dig i stand til at se på dine udfordringer eller svære beslutninger på en mere ’hel’ måde. Det er også godt nogle gange at se sig selv udefra. Med andres øjne så at sige. Stil dig selv spørgsmål der kan hjælpe processen på vej. Hvis jeg var min kæreste, hvordan ville det være at have et forhold med mig? Hvad ville jeg værdsætte? Hvad ville jeg mangle eller længtes efter? Hvad ville jeg have svært ved at tale om eller vise af mig selv, fordi jeg var bange for reaktionen? Derudover må vi være villige til at kommunikere og lytte til hinanden.

Er der noget, som I ikke har talt med hinanden om, som har haft indflydelse på jeres beslutninger i forholdet? Hvor har I ikke lyttet til hinanden? Har det været legitimt at tale om jeres tanker og følelser – også når de var mindre positive? God kommunikation kan finde sted, når viljen er der og på tidspunkter, hvor vi ikke er ’i vores følelsers vold’. I den sidste ende må du gå på opdagelse og finde ud af, om forholdet med M kan give jer begge det, som I ønsker efter affæren. Tag vare på din egen integritet og træf den beslutning, der passer til dig. Pas på dig selv og træd ind i din beslutning med lige dele mod og omsorg for dig selv. Husk at du skal være sammen med dig selv resten af livet. Kærlig hilsen, Inge

FAMILIERÅDGIVEREN ET SUNDT SAMARBEJDE

Inge Temple er coach og trivselskonsulent specialiseret i arbejdet med børn, unge og familier. Derudover er hun formand for den frivillige landsforening, ’Ung Uden Mobning’. Læs mere på www.houseofheroes.dk

2019-09-02T12:08:27+00:00FAMILIEBREVKASSEN, Udvalgte A|

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.